Metroscopia combina la dilatada experiència del seu equip professional en estudis d’opinió amb un esperit d’innovació i de permanent curiositat. Referent en sondejos polítics i estimacions electorals, du a terme investigacions sobre tots els àmbits de la vida social. El seu capital social està controlat pels seus propis professionals, fet que garanteix la seva total independència de qualsevol grup econòmic, social o polític.

Filosofia

Metroscopia aspira a què els senyals distintius dels seus treballs siguin el rigor intel·lectual, la solidesa metodològica i la claredat expositiva. El seu esforç per donar la major divulgació possible a totes les seves dades (exceptuant únicament aquells treballs coberts per una clàusula de confidencialitat) deriva de la seva concepció de la investigació social com un servei públic. Creiem que propiciar un millor auto-coneixement de la nostra societat contribueix a la consolidació de la nostra cultura democràtica.

Les enquestes i sondejos d’opinió constitueixen un instrument consolidat d’anàlisi social, amb tres quarts de segle ja d’història. Afirmar, en l’actualitat, “no crec en les enquestes” no resulta molt diferent de declarar “no crec en els termòmetres”. Les enquestes i els sondejos, com els termòmetres, no són una qüestió de fe, sinó d’utilitat i d’eficàcia. Tampoc constitueixen una art adivinatòria, per més que en ocasions es tendeixi a donar-los-hi aquest sentit. Serveixen simplement per descriure i mesurar els estats d’opinió existents en la societat en un moment determinat, i per tant la seva utilització requereix, per part de l’analista, elevades dosis d’humilitat i prudència. I amb humilitat i prudència és com l’equip de professionals de Metroscopia entén i procura practicar el seu treball.

Què fem?

Estudis socials i d’opinió, en general. Som especialistes en els següents tipus d’enquesta:

  • Sondejos polítics i preelectorals
  • Baròmetres de clima social
  • Estudis de cultura política
  • Anàlisi de confiança institucional
  • Baròmetres d’imatge corporativa
  • Estudis de sociologia del Dret i la Justícia
  • Baròmetres de clima empresarial
  • Baròmetres d’imatge ciutadana sobre la vida econòmica i empresarial

Col·laborem regularment des de 2008 amb el diari El País, pel qual realitzem un baròmetre de Clima Social de periodicitat mensual, estudis preelectorals i sondejos flaix sobre qüestions conjunturals.

Elaborem un balanç anual de la situació del clima d’opinió general predominant en la societat espanyola, denominat “Pols d’Espanya”.